Adviezen Websites Adviezen website

Lees onderstaande adviezen. Misschien dat deze tips u op weg kunnen helpen.

01) Voor wie is uw website bedoelt, welke doelgroep heeft u voor ogen?
02) Wat is het doel van uw site. Een folder/presentatie van de activiteiten van uw bedrijf of organisatie?
03) Maak voor u zelf een duidelijk schematisch overzicht van de hoofd-onderwerpen en sub-onderwerpen, die in uw site aan bod moeten komen. (Dit wordt ook wel de navigatiestructuur genoemd.)
04) Hou uw teksten kort en krachtig. Is een pagina erg lang, maak dan een overzichtelijke indeling, met kopjes, alinea's en blanco tussenregels. Zo voorkomt u dat een lange tekst niet als één blok overkomt. D.m.v. van links, ook wel ankers genoemd, kan er naar bepaalde onderdelen van een pagina gesprongen worden.
05) Wat voor beeldmateriaal wilt u gebruiken? Onderschat dit niet. Een plaatje kan soms meer uitdrukken dan een lap tekst.
06) Welke functionaliteiten wilt u in uw site hebben? Bijvoorbeeld een formulier ( met vragen voor uw bezoekers), of een gastenboek, forum, database etc.
07) Wat is het budget wat u wilt besteden?? Hoe meer functionaliteiten, hoe duurder de site. Daarnaast kost het onderhoud van de site bij veel ingewikkelde functionaliteiten aanzienlijk meer tijd.
08) U kunt ook een stappenplan ontwikkelen. Begin met een eenvoudige site en na verloop van tijd komen er steeds nieuwe functionaliteiten bij. Zo kunt u na verloop van tijd bepalen of een functionaliteit, n.a.v. uw bezoekers gedrag, wel of niet nodig is.
08) Geen inspiratie…. bekijk andere sites en vraag uzelf af, waarom u bepaalde sites aantrekkelijk vindt en andere u juist afstoten.

Er zijn wel meer technische zaken waar aandacht aan geschonken kan worden.
Deze kunt u beter bespreken bij een eerste overleg. Eerste geprek is gratis en er zijn geen voorwaarden aan verbonden. Zo kunt u duidelijk inzicht verwerven wat de mogelijkheden zijn en hoeveel het gaat kosten.

Onderhoud website
Wilt u zelf uw site bijhouden, dan is dat mogelijk. Met een CMS (Content Management Systeem) programma bent u zelf in staat om uw website te updaten. Zo blijft uw site actueel. Wanneer een site door Z ontworpen en gebouwd wordt, dan krijgt u les in het omgaan met dit cms programma. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Prijzen
Basic website vanaf € 1000,--
CMS systeem € 500,--

 
top